dijous, 10 de novembre del 2011

Problemàtica de l'escola actual

"Tenim estudiants del segle XXI, amb mestres del segle XX, i metodología del segle XIX"

Feia temps que tenia present aquesta frase, sense recordar on l'he sentit, llegit, o d'on l'he tret.
Potser fins i tot va ser en una classe, però bé, sigui com sigui, n'he trobat la font: la Medellín Campus Party 2011, i la va dir una mestra Venezolana de la que no en diuen el nom.

Personalment, crec que per desgràcia ens trobem perfectament identificats i reflectits en aquesta sentència: no hauria de passar que els alumnes superessin els coneixements informàtics dels mestres, no hauria de passar que a l'aula d'informàtica s'hi treballin altres matèries a través de l'ordinador, ni tampoc hauria de passar que no tinguessim en compte ni els interessos ni els coneixements previs dels nostres alumnes a l'hora de dur a terme l'ensenyament-aprenentatge; però crec que efectivament, això és la realitat de la majoria d'aules actuals.

Crec o vull creure que les noves generacions de mestres serem capaços de posar remei a aquesta situació, ja que és absolutament necessari que hi hagi un canvi de paradigma.

Us deixo doncs, la web d'on he aconseguit la informació (feu clic aquí), i on també hi trobareu una gravació de veu de Johana de Johanna Prieto que dóna algunes suggerencies als mestres sobre com fer un acostament a Internet com a eina pedagògica i com atendre correctament les necessitats de la societat actual.

Espero que us resulti interessant!

1 comentari:

  1. Aquesta frase, que em sembla interessant es remunta a molts anys abans del 2011. Jo mateix no sé quina devia ser la font original, però segur que la que tu cites és molt posterior, de manera que seria millor parlar que "Tal la va utilitzar en la seva ponència...

    ResponElimina