dimarts, 6 de desembre del 2011

Un vídeo dels companys de tarda!

Ahir a classe vam poder veure un vídeo que van realitzar els companys que fan la mateixa assignatura però per la tarda. Es tracta d'un vídeo on ens expliquen de manera clara, breu i senzilla els continguts més importants del document del Pla TAC de centre.
Podeu veure el vídeo en qüestió a l'enllaç següent: http://www.jordisimon.com/arxius/platac.wmv

Crec que aquesta mena d'activitats resulten especialment profitoses per als alumnes que les fan, ja que per mitjà de l'elaboració d'aquest vídeo, han hagut de treballar sobre el document,
resumint-lo, destacant-ne els punts importants, creant unes imatges que acompanyin l'explicació oral, i fent-lo entenedor.

Es tracta d'una mena de pràctiques que considero que caldria dur a terme més sovint a les escoles. Les que són de més d'una línia ho tenen especialment fàcil per dur a terme treballs d'aquest tipus, fent que per als infants l'aprenentatge resulti molt més significatiu i situat, trobant-li també una finalitat: la d'explicar-ho als companys, que alhora trobaran molt més propera aquella explicació feta pels seus companys. D'aquesta manera fomentarem el procés d'ensenyament - aprenentatge entre iguals, així com l'interès i les ganes per treballar i poder obtenir uns resultats finals: el feedback dels companys.

Cal doncs que des dels centres es comencin a tenir en compte aquests tipus d'activitats, i també el fet de que l'aprenentatge ha de resultar estimulant i engrescador per als alumnes, cosa que en una classe convencional on el mestre és l'orador i els alumnes els receptors no sol succeir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada